KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKASI ONLY FRESH olarak
Sağlıklı, doğal ve özgün ürünlerle tüketicinin yaşamına değer katmayı ilke edinerek, ürünlerimizi lezzetli standart kalitede, mükemmel ve güvenli bir şekilde sunmak için oluşturduğumuz altyapı, uzman ekip, Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemimiz ile destekleyerek, müşteri memnuniyeti ve sürekli gelişme sağlayarak sektörümüzün önde gelen firmalarından olmayı amaçladık.
Bu amaçla;
- Tedarikçi ve Müşterilerimizin beklentilerini en üst düzeyde karşılamak adına; ürünlerimizin sunulduğu tüm ülke yasal mevzuatları doğrultusunda, bilimsel ve modern teknoloji kullanarak uzman teknik kadrolarımızın kontrolünde, hijyenik ortamlarda yasal ve özgün (otantisite) ürünler üretmeyi
- Yüksek kalite standartlarda ve ilgili yasal gerekliliklerin dahilinde hammadde temin etmeyi ve ürünlerimizi Codex Alimentarius HACCP Prensiplerine dayanan bir gıda güvenliği yönetim sistemi ile üretmeyi,
- Taklit ve tağşiş içermeyen malzemeler kullanarak güvenilir gıda üretmeyi,
- “Clean label” ürünler üretmeyi,
- Sürekli eğitim ilkesi ile çalışanlarımızın kalite, gıda güvenliği bilincine ve kültürüne sahip olmalarını, gerekli tüm kaynakları sağlayarak, güncellemeleri takip ederek gelişmelerini sağlamayı,
- Tüm çalışanlarımızda önleyici tedbirleri alarak ve olası tehlikeleri ortadan kaldırarak kendi çalışanlarımız, taşeronlarımız ve ziyaretçilerimiz için güvenli bir çalışma ortamını sağlamayı,
- “Cold Pressed HPP (High Pressure Processing) Metodu” ile ömrü uzatılmış ürünlerle; besin değerini kaybetmeden, sağlıklı, doğal ve lezzetli gıdalar sunmayı,
- •Enerji kullanım miktarlarının daha az olması,
- •Su kullanım miktarlarının daha az olması,
- •Karbon emisyonu ve karbon ayak izi en düşük olması,
- •Ozon tabakasına zarar vermemesi,
- •Taze ürünün ömrünün arttırılarak gıda israfının önüne geçmesi,
- •Temizlik süreçlerinde CIP sistemlerinin kullanımına ihtiyaç olmamasından dolayı kimyasal atıkların oluşmaması sebebi ile,
- Doğa dostu, doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir teknoloji kullanımı,
- Sektörel olarak ısıl işlem kullanan (pastörizasyon) üretim yöntemlerine göre, üretim teknolojimiz “Cold Pressed High Pressure Processing” ile
- Tedarik zincirindeki (üretim, işleme, depolama ve dağıtım aşamaları) sorunlar sonucunda gıda da tüketiciye ulaşmadan önce meydana gelen gıda kaybını azaltmayı
- Tüketime uygun olan ancak üretim süreçlerinde bilinçsiz olarak atılan gıdalardan kaynaklanan israfı azaltmayı,
- Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara, çalışanlara ve diğer kuruluşlara bağışlanan ürünleri yönetmeyi ve bu ürünlerin tüketim için güvenli olduğundan emin olmak amacıyla kontroller uygulamayı,
- Üretim sonunda ortaya çıkan; farklı amaçlar (hayvan yemi/gıdası, kurutulmuş meyve tozları, gübre, enerji vb. üretimi) için kullanılması planlanan artmış ürünleri veya yan ürünleri amacına uygun gereklilikleri yerine getirecek şekilde yönetmeyi,
- Bu süreçlerin ilgili mevzuatlara uygun olarak yönetileceğini, güncel tutulacağını ve gıda güvenliğini olumsuz etkilemeyeceğini,
- Çalışanlarımızla gıda kaybı ve israfının azaltılmasına yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılacağını,
- Hedef takip planında belirtilen gıda kaybı ve israfının azaltılmasına yönelik hedeflerin yer alacağını,
Taahhüt ediyoruz.
Bu amaçlar doğrultusunda kurumumuz; modern tesisimiz ile tüketici beklentilerini göz önünde bulundurarak çıkardığı markaları ve çeşitleri ile öncü ve üretim sürecinden pazarlama zincirinin son halkasına kadar kalite, hijyen, israf ve sürdürülebilirliğe özel önem sarf etmektedir. BRC Food Global ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartlarına göre üretim yapan fabrikamız müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak amacıyla sürekli yeniliğe inanan bir şirkettir.
Genel Müdür
TALEH BAGHİYEV